Porumbul pentru pescuit 1


Boabe de porumb aromate pentru CrapBoabe de porumb aromate pentru Crap

Intr-o galeata puneti o cantitate de porumb. Adaugati apa suficienta ca sa acoperiti boabele si sa le depaseasca cu o palma. Posibil sa fie suficient sau nu. Asta o stabiliti in functie de cat de mult se umfla boabele. Asa cum am spus si in articolul anterior apa sa fie din balta sau plata sau din Dunare, in nici un caz sa nu fie apa de la robinet.
Acum este timpul sa adaugati un indulcitor. Zaharul este perfect dar nu adaugati mai mult de 100g de zahar pe kg de boabe. Niste chestii din chimie sinonime cu osmoza care face ca zaharul sa intre in coaja si sa nu mai lase apa sa intre, ceea ce face  porumbul tare ca piatra in loc sa il inmoaie.Daca aveti un indulcitor de firma nu ezitati sa il folositi. Respectati dozajul indicat de producator si totul va fi perfect.
Dupa ce boabele de porumb s-au umflat le puneti la fiert la foc mic aproximativ 1 ora. Poate sa fie mai putin poate sa fie mai mult. Depinde de boabe.Ca sa va dati seama exact luati o boaba de porumb intre degete si striviti-o. O sa va dati seama imediat daca mai trebuie fiarta sau nu. Indepartati porumbul de pe foc si lasati-l sa se raceaca putin.
De aici parerile difera. Unii scot boabele de porumb din zeama, le pun separat intr-un recipient si adauga peste ele tot felul de arome si atractanti. Altii spun ca cel mai bine este ca aromele si atractantii sa fie adaugati in apa in care au fiert. Eu am incercat si o varianta si alta. In primul caz o sa aveti niste boabe perfect aromate si aditivate. In al doilea caz… la fel, numai ca aroma va fi mai suava.
Rezultatele aau fost bune in ambele cazuri, numai ca pe balti diferite, asa ca procedati cum vi se pare mai usor si functie de balta pe care pescuiti. Eu prefer metoda a doua care pe Dunare au dat rezultate mai bune. Mi se pare ca daca stau in apa in care au fiert mai preiau un pic si din aroma de porumb pe care au lasat-o la fiert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s