Cum testam compatibilitatea aromei cu alte lichide


Trebuie deci sa facem un test simplu pentru a ne asigura ca aroma noastra se dizolva in lichidul de baza ales inainte de a ne face propriul dip. Puneti o cantitate mica din lichidul de baza ales (Minamino, Milkshake etc.) intr-un recipient si adaugati cateva picaturi din aroma dorita. Daca aceasta pluteste, cele doua lichide nu se amesteca si trebuie sa alegeti alta aroma sau lichid de baza. Daca vedeti ca se dizolva, totul ar trebui sa fie ok, dar mai trebuie sa facem un mic test final.
Cand am facut primul experiment cu apa, de mai sus, uleiul plutea pentru ca e mai usor decat apa. Daca am fi adaugat cateva picaturi de apa intr-o cana cu ulei, apa s-ar fi scufundat, pentru ca apa este mai grea decat uleiul.

Ceea ce trebuie sa facem acum, este sa ne asiguram ca atunci cand adaugam cateva picaturi de aroma la lichidul de baza, aroma nu se depune la fund. Un test simplu pentru asta e sa amestecam cateva picaturi de lichid de baza si de aroma intr-o lingura mai mare sau intr-o farfurioara. Amestecati cele doua componente cu un bat de chibrit si veti putea vedea daca se amesteca sau nu.
Un lucru important, nu toate aromele se dizolva in lichidul de baza in aceeasi masura. Scuturati bine mixtura o data sau de doua ori si veti vedea daca aroma dv. incepe sa se dizolve in lichidul de baza.
Chiar si cand trebuie sa aromatizati o conserva de sweetcorn, trebuie intotdeauna sa probati daca aroma aleasa se dizolva sau nu in lichidul in care se afla porumbul. Am citit odata intr-o revista un articol despre aromatizarea porumbului pentru pescuitul crapului, scris de un faimos pescar. El povestea ca a deschis o coserva de porumb si a picurat inauntru cateva picaturi de Juniper Berry Oil (Nutrabaits), a amestecat bine si a lasat totul peste noapte, fiind gata de folosit dimineata urmatoare. Acum…ce sa zic, nu mi se pare prea buna ideea, intrucat Juniper Berry Oil este un ulei iar porumbul vine cu apa in cutia de conserve. Tot ce se poate intampla este ca uleiul sa pluteasca deasupra sucului de porumb si sa nu aromatizeze nimic. Bietul baiat era evident nevoit fie sa scrie ceva, acolo, fie pur si simplu ar fi trebuit sa faca mai multe cercetari de chimie elementara si sa fie un mai bun observator atunci cand isi face momelile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s